
حضور آقای دکتر اعظمی ریاست آموزشکده در دوازدهمین گردهمایی سراسری روسای دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور
به نقل از سایت دانشگاه فنی و حرفه ای : دوازدهمین گردهمایی سراسری روسای دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور صبح روز یکشنبه 22 اسفند ماه در سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای با حضور دکتر ضرغام مشاور وزیر و رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، دکتر یزدان مهر رییس صندوق رفاه دانشجویان و دکتر قربان پور مدیر کل اموال دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، رییس، معاونین و مدیران دانشگاه و روسای مراکز تابعه سراسر کشور آغاز به کار کرد.در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین بنیان جوادی رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فنی و حرفه ای با گرامیداشت روز شهدا و تقارن آن با سالروز وفات خانم فاطمه ام البنین(س) و روز تکریم مادران و همسران شهدا بیان داشت یاد شهدا، افتخارات شهدا، عزت شهدا را بایستی نصب العین خودمان قرار دهیم.
دکتر ضرغام در خصوص تاریخچه شکل گیری صندوق اظهار داشت:صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از سال ۱۳۸۲ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد. ضرورت حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور همواره مورد توجه سیاستگذاران کشورمان بوده است؛ چنانکه پیش از تشکیل این صندوق، شورایی بنام شورای پژوهشهای علمی کشور نیز زیر نظر معاون اول رییسجمهور، ایده تشویق و حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور را مورد توجه قرار داده بود. هدف اصلی از تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در واقع ایفای وظایف بنیاد ملی علم ایران بوده است. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در مدت فعالیت بیش از یک دهه خود اقدام های مؤثری را در حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام داده است؛ در حال حاضر این صندوق با بیش از بیست و شش هزار عضو هیأت علمی دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی مرتبط است. عمده فعالیتهای این صندوق در حوزههای: حمایت از طرحهای پژوهشی، پسادکتری، ثبت اختراعات، کرسی پژوهشی، پژوهانه(گرنت) و حمایت از ایجاد و توسعه مراکز نوآوری، انجام میگیرد.
وی افزود: برای دانشجویانی که مستعد هستند متناسب با توانایی، تجربه و دانش آنها کرسی های پژوهشی تعریف شده که از این طریق تحقیقات تحول آفرین تحقق پیدا کنند.
ضرغام افزود: کشور ما اخیرا در بعد آموزشی رشد خوبی داشته است ولی به موازات این رشد آموزشی رشد پژوهشی کم بوده و لازمه ی پیشرفت آن این است که دید پژوهشی در دانشگاه ها عمق بیشتری پیدا کند و با اهمیت تر تلقی شود البته فعالیت پژوهشی مهم است که در مرز دانش باشد و نتایج مفید برای جامعه به دنبال داشته باشد.
در پایان دکتر ضرغام ضمن مهم دانستن ثبت اختراعات بیان کرد: مجموع اختراعات ثبت شده داخلی و خارجی مورد حمایت قرار می گیرند زیرا اختراع جز دارایی فکری کشور محسوب می شود و باید بر تعداد آنها افزود. البته علاوه بر اختراعات باید فناوری و یافته های علمی به محصول تبدیل شوند که این نیاز به نوآوری دارد به همین منظور مراکز نوآوری در این عرصه درنظر گرفته شده است زیرا قرن بعد قرن نوآوری، خلاقیت و تحلیل داده ها است و برای ورود به آن باید آماده شد.
مهندس یزدان مهر در جمع مدیران دانشگاه و روسای دانشکده ها با ارایه اهم فعالیت های صندوق رفاه در سال آینده اظهار داشت: حمایت و مشارکت مالی از دانشگاه های مهارت محور و کارآفرین همانند آموزشکده های فنی و حرفه ای در کشور، پوشش حداکثری وام زیارت عتبات عالیات با بهرهگیری از ظرفیت بانک عامل برای ۳۰ هزار دانشجو، عملیاتی کردن احکام برنامه ششم توسعه برای تقویت و هدفمند سازی یارانه های دانشجویی و ساخت خوابگاههای متأهلی و اجرای رتبه بندی دانشگاهها بر اساس خدمات تغذیه دانشجویی از دیگر برنامه های صندوق رفاه دانشجویان در سال 96 خواهد بود.
وی همچنین مواردی از قبیل: مشارکت و کمک به فعال سازی ظرفیت ها و دارایی های راکد دانشگاهها، فراگیر کردن استفاده از رسانه تعاملی و اجرای قرارداد نصب دستگاه های خود پرداز در دانشگاهها، درآمد زایی از طریق مشارکت با دانشگاه ها در ساخت فضاهای تجاری، فرهنگی، ورزشی و رفاهی، یکپارچه سازی اطلاعات و خدمات از طریق هماهنگی برای صدورکارت هوشمند دانشگاهی و ایجاد منافع برای دانشگاهیان، دانشگاهها و صندوق، طراحی ساز و کار و فرآیند تبدیل ایده های اقتصادی و دانشگاهی به ثروت با تأمین سرمایه در گردش و استفاده حداکثری از ظرفیت و توان همکاران دانشگاهی در وصول مطالبات معوق را از دیگر برنامه های این صندوق در سال آینده برشمرد.
مهندس یزدان مهر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در صدد هستیم با برنامهریزی و سازماندهی هوشمندانه و اقدام و عمل جهادگرانه تحت عنوان "میثاق کارکنان صندوق رفاه دانشجویان” بتوانیم این صندوق را خانه امید دانشجویان و دانشگاهیان بنامیم، گفت: با تدوین دستورالعمل اعطای نشان ”خدمت رفاه دانش“ از سوی مقام عالی وزارت برای فعالان ستادی و دانشگاهی عرصه خدمات رفاه دانشجویی از این پس این مهم برای خدمتگزاران این عرصه اجرایی می شود.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به عملکرد این صندوق درسال های ۹۴ و ۹۵ گفت: اقدامات اصلاحی، ساختاری و حرکت به سمت سازمان IT محور،تمرکز بر تقویت منابع مالی،جلب حمایت موثر نهادهای عمومی، مردمی و خیرین و اهتمام به ارائه تسهیلات هدفمند و موثر از جمله محورهای عملکردی صندوق رفاه دانشجویان در سال های ۹۴ و ۹۵ بود.
مهندس یزدان مهر در خصوص اقدامات اصلاحی، ساختاری و حرکت به سمت سازمان IT محوردر صندوق رفاه گفت: اهتمام به مدیریت مشارکتی مبتنی بر دانایی مبنی برتعامل موثر و پر تحرک با دانشگاه ها، دبیران مناطق ، معاونان دانشجویی و پرهیز از تمرکز گرایی و همچنین اصلاح ساختار سازمانی به منظور روشمند سازی و ارتقاء خدمات رسانی توام با کرامت انسانی با سازماندهی سرمایه انسانی و دور کردن صندوق از حاشیه های فرصت سوزوایجاد نظام پرداخت کارانه مبتنی بر عملکرد به جای روش پرداخت یکسان کارمندی از جمله این اقدامات بوده است.